Apiturizem Kozjak

Nimate idej kako bi preživeli deževen poletni dan v naši dolini? Pod streho našega čebelnjaka vam z veseljem razkažemo svet čebel. Sožitje z njimi nam ponuja veliko več kot samo čebelji med. Dihanje zraka iz čebeljega panja blagodejno vpliva na človekovo počutje in zdravi nekatere bolezni dihal. Ste že poskusili uživati v masaži z medom? Poleg sproščanja tudi razstruplja telo. Čebelji izdelki so brez dodanega sladkorja, konzervansov in barvil. Ker jim v tehnologiji priprave ni bilo nič dodanega in nič odvzetega, so del neizmernega bogastva narave in uživanja njenih sadov.

V domačem čebelnjaku, ki je posebej prilagojen za dejavnost apiturizma, ponujamo več apipreventivnih, apiterapevtskih in apikurativnih aktivnosti. Čebeljnak je zasnovan tako, da si lahko življenje čebel odgledate kar se da od blizu, hkrati pa ste od njih toliko oddaljeni, da vas ne morejo pičiti. Smo certificirani apiterapevti pri Čebelarski zvezi Slovenije, zato se lahko brez skrbi obrnete na nas z vprašnji s področja apiterapije. Če le lahko, vam z veseljem svetujemo.
Voden ogled čebelarstva

Čebele so ključnega pomena za opraševanje več sto tisoč vrst rastlin, zato se čebelarji zavedamo pomena, ki ga ima naša panoga. Tudi Albert Einstein je povedal, da človeštvo ne bi preživelo več kot štiri leta brez čebel. Ob pokušanju različnih vrst medu vam z veseljem predstavimo kranjsko sivko ter pokažemo kako izgleda skrb čebelarja za čebele, kot tudi skrb čebel za človeka.

Vdihavanje aerosola

Aerosol iz čebeljega panja je zrak, ki vsebuje eterična olja, flavoniode, med, cvetni prah, propolis in druge zdravilne snovi in skupaj z mikroklimo v čebelnjaku nadvse ugodno vpliva na človekovo psihofizično počutje. Intenzivno vdihovanje aerosola direktno iz čebeljega panja in poslušanje naravnega zvoka čebel je učinkovito pri zdravljenju stresnih obolenj, mnogih bolezni dihal in blažjih oblik astme. Umirja in sprošča vse, ki so kakorkoli izpostavljeni psiho-fizičnim stresnim situacijam.

Masaža z medom

Za masažo z medom uporabljamo domači cvetlični med, ki vsebuje izključno hranljive snovi za naše telo. Pri tem ne gre za masažo z namenom sproščanja mišic, temveč za masažo, ki razstruplja telo. Naše telo absorbira med skozi kožo, v zameno pa nam vrne toksine, ki jih ne potrebuje. Masaža z medom izboljša pretok krvi, hrani kožo, učinkovito očisti telo strupov, krepi imunski sistem in pomirja.

Polega masaže z medom ponujamo tudi klasično masažo, športno masažo in masažo obraza. Ker vse masaže potekajo za panji domačega čebelnjaka, ob zvokih čebel, vonju aerosola iz čebeljih panjev ter skodelici domačega čaja, je to doživetje lahko posebej sproščujoče.

Nočitev v čebelnjaku

Če bi radi prespali v umirjenem okolju, poslušali brenčanje čebel in vonjali zrak, ki prihaja iz čebeljega panja več časa, ponujamo nočitev v domačem čebelnjaku. Za tiste, ki vam pasivno dihanje zraka iz čebelnjaka ni dovolj, se poleg velike zakonske postelje v sobi nahajata tudi dve maski za intenzivno vdihovanje aerosola direktno iz čebeljega panja. Čebele lahko od blizu in varno opazujete skozi steklena tla, ki vam ponujajo pogled direktno pred vhode v panje.

Čebelnjak

  • Spalnica: zakonska postelja, sistem za intenzivno vdihovanje aerosola, opazovanje čebel skozi steklena tla
  • Dnevna soba: kuhinja (samo za pripravo pijač), električni štedilnik, hladilnik, kavč, panoramsko okno s pogledom na gore
  • Kopalnica: wc, tuš, sušilec za lase, brisače
  • Parkirišče

Koristne informacije

Prihodi: 18h - 21h ali po predhodnem dogovoru.
Odhodi: 8h - 10h.
Maksimalno ena nočitev, po dogovoru lahko izjemoma več.
Prijavite se lahko na podlagi potnega lista, osebne izkaznice ali vozniškega dovoljenja.

Čebelji pridelki

Ponujamo vam več vrst čebeljih pridelkov in vam svetujemo kako jih uporabiti za izboljšanje psihofizičnega stanja vašega organizma. Izbirate lahko med omejenimi zalogami domačega medu, svežim in sušenim cvetnim prahom, propolisom, voskom,...